Няколко хиляди души се събраха в петък /на 5 юни/ вечерта, за да участват в откриването на новия парк в ж.к. “Дъбника” във Враца.

Паркът има площ от 30 декара и в него има изградени пешеходни алеи, пеещи фонтани, открита амфитеатрална сцена с оборудвани гримьорни, репетиционна зала, тоалетни и кафе сладкарница. Обособени са множество зелени площи, в които са засадени над 3 000 дървета, а също така храсти и цветя. Предвидена е възможност за изложби на открито. Помислено е и за най-малките с изграждането на детски площадки за различни възрастови групи, както и фитнес на открито. Има зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване. До парка е обособен паркинг за автомобили.

Церемонията беше на открита сцена и построени амфитеатрални трибуни, но тъй като пространството се оказа недостатъчно да поеме дошлите гости, зрителите гледаха неповторимото изживяване и от целия парк.

Празничният концерт започна с изпълнение на балет “Вива”. След тях се появиха трио “Тенорите”, танцьорите от клуба по спортни танци “Харизма”. Участваха още дуетът “Червено и черно”, както и квартет “Интро”. Празничният концерт продължи повече от 2 часа. Кулминацията му бяха пеещите фонтани, като водното им шоу беше съпроводено със светлинни ефекти. Празникът завърши с пищна заря, чиито огнени хризантеми покриха небето над парка.

Зрелищно откриване на паркът в ж.к.Дъбника обновената Цар Симеонова Градина