Парк с амфитеатър, “пеещи” фонтани и водни площи, площадка за фитнес на открито бяха изградени на 33 декара “гола” поляна в квартал “Дъбника” гр. Враца. Проектът е изпълнен от местни фирми, обединени в ДЗЗД „Консорциум Сити парк”. Фонтани със светлинни ефекти, водно шоу и звук с 10 мелодии и много атракции, детски и спортни площадки. Обособена е зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване. Това е и може би единствената в страната алея с подходящи съоръжения за разходка и дресировка на домашни любимци в градска среда.

vratca

Да имат свое място за отдих, срещи и празници е отдавнашна мечта за жителите на най-големия квартал във Враца. Затова веднага след края на строителните работи, сцената на амфитеатъра стана и фестивална. Това лято тук с лазерно шоу започна Международният младежки театрален фестивал “Време”. Той събра във Враца повече от 500 любители на театъра от три континента.
peeshtite-fontani-vraca
В летните вечери хората идват от другите краища на града до парка, само за да се насладят на спектакъла на “пеещите” фонтани. В изграждането на парка и съоръженията в него са вложени над 3,6 милиона лева от общата стойност на проекта. От тях собственият принос на Община Враца е над 1,4 милиона лева.

Записът е осъществен за “Нашата България” от “ДВ Арт”

пеещите фонтани в гр.Пловдив Зрелищно откриване на паркът в ж.к.Дъбника