Най-големият парк във Враца, който в момента се строи от общината е почти готов. Официалното му откриване се очаква да бъде през месец май, както е планувано по договор. Скамейките на амфитеатралната сцена са вече поставени. Готов е и фонтанът, който ще впечатлява врачани и гости на града с ефектно светлинно шоу.
Паркът в ж.к. „Дъбника” ще има изложбена площ, кафе-сладкарница, детски площадки за различни възрасти и фитнес. Той е първият в над 30-годишната история на жилищния комплекс и ще сбъдне мечтата на врачаните, които живеят там.

Първата копка бе направена в средата на февруари м.г. от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и кмета Николай Иванов. Обособяването на поредната зелена зона в града е част от проекта „Враца – привлекателно място за живеене”. Той се реализира със средства по оперативна програма „Регионално развитие”. Общата му стойност е 5 654 815 лв., от които 4 873 999 лв. са безвъзмездна финансова помощ. Съфинансирането от община Враца е в размер на 123 436 лв., а 657 378 лв. са допълнителен собствен принос на местната администрация. Паркът се изгражда от екипи на ДЗЗД „Консорциум Сити парк“, представляван от Иван Иванов и Росен Дудушки. Работници от включените в него местни фирми работят паралелно и по цялостната рехабилитация и обновяване на обществен парк „Хижата“.

konkurent.bg

COMPOSITIONAL ASPECTS OF THE TREES AND BUSH VEGETATION IN “ALBENA” RESORT Цар Симеоновата градина с нови пеещи фонтани и водни атракции